Ce vrem noi

Motto:
“Puneţi un individ să aleagă între dispariţia lui şi dispariţia întregii lumi; nu trebuie să vă spun în ce parte va înclina balanţa…..”
A. Schopenhauer

A reapărut “Slatina socială”, o revistă de educaţie şi cultură socială. Demersul nostru este unul cognitiv şi de atitudine. Realităţile socio -economice din zonă sunt complexe,  dinamice şi uneori puţin vizibile. Fără un efort major am descoperit în jurul meu oameni şi idei, energii intelectuale nebănuite aflate în spaţiul unor analize sistematice, în care rigoarea este principala coordonată de referinţă. Dorim să le utilizăm şi să le punem în valoare calităţile. Ne vom adresa unor grupuri ţintă distincte: specialiştilor, decidenţilor din spaţiul politic şi administrativ, dar şi oamenilor simpli din zona Slatinei şi din ţară. Efortul nostru este unul colectiv. Materialele prezentate vor acoperi o paletă largă de subiecte din spaţiul socio-uman. Vom fi deschişi sugestiilor, propunerilor şi celor care doresc să colaboreze cu noi. În acest moment totul se derulează sub spectrul  voluntariatului.

În spatele cancan-urilor de orice fel, care induc opiniei publice un anumit gen de superficialitate şi goana după senzaţional, se află o mulţime tăcută cu probleme sociale  multiple. Vrem să le cunoaştem!

“Slatina socială” îşi doreşte să devină o revistă cu caracter zonal, care să-şi câştige reputaţia prin profesionalismul colaboratorilor noştri şi prin modalitatea de abordare a  problematicii sociale. Avem promisiuni că la proiectul nostru, “Slatina socială”, vor participa şi colaboratori importanţi din străinătate.

Noi nu-i punem pe cititori, opinia publică, să aleagă între noi şi dispariţia celorlalţi. E. Fromm subliniază într-o lucrare consacrată: “dreptul de a ne exprima gândurile, totuşi,  înseamnă ceva doar dacă suntem capabili să avem gânduri care să fie ale noastre, libertatea faţă de autoritatea externă este un câştig trainic doar dacă condiţiile psihologice interioare sunt în aşa fel încât putem să ne întemeiem propria noastră individualitate.

Coordonator proiect
Dr. Velemir Radovan