Voluntariat la Kids Alive Romania.

VOLUNTARIAT LA KIDS ALIVE ROMÂNIA

Printr-un protocol încheiat între Asociaţia Zamolxe, cu sediul în Slatina şi SC BCR Asigurări Insurance Group SA s-a convenit ca periodic, salariaţi ai Companiei de Asigurări să desfăşoare activităţi de voluntariat în cadrul Asociaţiei Kids Alive România, membră a Kids Alive International.

În data de 14.10.2011, patru voluntari (câte doi de la fiecare entitatea juridică), respectiv Ciobanu Traian-director, Sucursală Slatina şi Dan Mărculescu – inspector asigurări, Radovan Velemir – director executiv şi Ghenea Cătălin din partea Asociaţiei Zamolxe) s-au deplasat în localitatea Dobrun, judeţul Olt, la sediul Asociaţiei Kids Alive România. Asociaţia dispune de un centru rezidenţial permanent (Casa Speranţei), în care sunt adăpostite 10 fetiţe, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, cărora li se asigură un set de servicii socio-medicale, educaţionale şi de asistenţă socială. Cele 10 fetiţe din Casa Speranţei, potrivit spuselor asistentului social Camelia Cismaru, director al Asociaţiei Kids Alive România, au fost abandonate imediat după naştere, iar în unele cazuri informaţiile despre familiile naturale sunt extrem de puţine. Beneficiau de un suport material şi financiar corespunzător, Asociaţia Kids Alive România asigură asistenţă medicală şi îngrijire, suport emoţional şi psihologic, recuperare şi reabilitare, asistenţă educaţională, socializare şi petrecere a timpului liber.

În aceiaşi localitate (Dobrun, judeţul Olt) Asociaţia Kids Alive România finalizează un centru de zi pentru 50 de copii, şcolari din aceiaşi localitate care, la sfârşitul orelor de curs, cu acordul părinţilor, desfăşoară activităţi complexe cu caracter socio-educaţional şi de petrecere a timpului liber , sub stricta supraveghere a voluntarilor Asociaţiei Kids Alive România.

În data de 14.10.2011, cei patru voluntari au realizat vopsirea a 30 de bănci, necesare derulării unor activităţi educaţionale. Activitatea s-a desfăşurat în condiţii optime. Camelia Cismaru ne-a mulţumit, asigurându-ne că astfel de activităţi se vor desfăşura şi în următorul interval de timp. La finalul activităţii de voluntariat reprezentanţii BCR Asigurări, în nume propriu, au oferit fructe şi dulciuri fetiţelor din Casa Speranţei.

Uneori ai un sentiment de utilitate vis-a-vis de semenii tăi, într-o societate măcinată de criză şi multă violenţă verbală, fizică, psihologică, etc.

Este uluitor să consemnezi că zece voci diferite pronunţă acelaşi substantiv, mami, cu trimitere la Camelia Cismaru.

Asociaţia Zamolxe

Dr. Velemir Radovan