Alerte globale. 2011 (3) - NUNTA REGALĂ BRITANICĂ

Alerte globale. 2011 (3)

NUNTA REGALĂ BRITANICĂ

Căsătoria dintre Kate Middleton, devenită Ducesa de Cambridge, şi prinţul William a fost evenimentul monden cel mai mediatizat ale lunilor martie şi aprilie, 2011. Pregătirile pentru nuntă au fost riguroase şi extrem de bine prezentate, atât în media scrisă cat şi in cea online. Transmisia in direct, pe numeroase canale de televiziune, a ceremoniilor legate de căsătoria lui Kate şi William a atras sute de milioane de telespectatori. Capitala Marii Britanii a  fost invadată de zeci de mii de curioşi, admiratori,turişti. Barack Obama, cel mai puternic om al planetei, nu a fost invitat, evenimentul ca atare fiind considerat privat de familia regală britanică. Au participat, totuşi, aproape 2000 de invitaţi din toate colţurile lumii, de la feţe regale până la oameni relativ obişnuiţi. Londra a devenit pentru o zi o extrem de vizibilă capitală a fostului Imperiu Britanic. O simplă coincidenţă şi o supoziţie. Presupunând că, totuşi, preşedintele SUA ar fi primit invitația ca atare, ar fi fost în imposibilitatea de a participa, prin raportare la evenimentele internaţionale ce s-au derulat. Începuse operaţiunea capturării lui Bin Laden. Era nevoie de ordinul scris al preşedintelui american pentru astfel de operaţiuni. Se putea afla acesta în seara de 29 04 2011 în Londra? Probabil, americanii au fost extrem de atenţi şi la sensibilităţile britanicilor, atunci când au fixat data misiunii. Peste câteva  săptămâni,  Barack Obama va face o vizita de stat în Marea Britanie, fiind primit de regină, Elisabeta a II-a.